• SÜDAME TERVIS

SÜDAME TERVIS

Nr. 4 / September 2012

UUS! Toitumisteraapia number 19: SÜDA
UUS! Toitumisteraapia number 24: RASVAD - kasulikud või kahjulikud

Ajakiri ei ole enam endisel kujul saadaval. Uuendatud artikleid leiab alates september 2020 kodulehelt www.tervisekool.ee/toitumisteraapia

Peamiseks südame-veresoonkonnahaiguste põhjustajaks on peetud kõrget kolesteroolitaset, kuid vähemalt sama olulisteks riskiteguriteks on ka nn läänelik toitumisviis, madal antioksüdantidetase, halbade rasvade tarbimine, mis soodustab põletikulisi reaktsioone ja põhjustab veresoonte seinte kahjustusi. Kõiki neid tegureid saab tervisliku toitumisega mõjutada.

Uuendatud kujul artiklid:
* Toitumine ja toidulisandid südamehaiguste ennetamisel ja ravis.
* Kolesterool – kas asendamatu molekul või kurja juur? 
* Laine kolesteroolitaseme alandamise lugu
* Oliiviõli – kuidas õli valida?
* Ohtlikud transrasvad. 
* Flavonoidid.
* Marjade tervistavad omadused. Marjadest saab põhjalikuma ülevaate raamatust "Toiduainete tervistav toime" Annely Soots, 2019.
* Taralõng ja gojimarjad – tõeline vitamiinipomm koduaia müüritiselt

VERERÕHK JA TOITUMINE
* Kõrge vererõhk ja selle langetamine ravimiteta
* Vererõhuprobleemide psühholoogilistest aspektidest
* Lõõgastusega kõrge vererõhu vastu

RAUD INIMKEHAS JA RAUAPUUDUS
* Raud - väga vajalik ja samas ohtlik mineraalaine
* Rauapuudus ja toitumine