• RASVAD - KASULIKUD VÕI KAHJULIKUD

RASVAD - KASULIKUD VÕI KAHJULIKUD

Nr. 24 / Oktoober 2017

Selles ajakirja numbris püüame lugejale toidurasvade maailmas oritenteerumisel abiks olla. Uurime erinevate rasvade ja õlide omadusi nende tervislikkuse sisukohast ning anname juhiseid rasvade kasutamiseks ja rasvu sisaldavate toiduainete säilitamiseks. Kirjutame ka sellest, kuidas meie esivanemad loomsetesse rasvadesse suhtusid ja mismoodi neid tarvitasid. Tutvustame kahte meie tarbija jaoks suhteliselt uudset troopilist rasvainet – sheavõid ja palmirasva, samuti vaagime hiljuti meie ajakirjandusest läbi lipsanud uudist, mis kookosrasva tervislikkuse kahtluse alla seadis. Et teoreetiline jutt tüütuks ei muutuks, juhatame lugeja lõpuks teooriast praktikasse – pakume terve hulga toorsalatite retsepte, mille väärtust aitavad tõsta tervislikud ja maitsvad taimsed rasvad ehk salatiõlid.

Vaata ka uuendatud ja ajakohastatud artikleid uuelt kodulehelt www.tervisekool.ee/toitumisteraapia

Artiklid:
* Rasvad – kahjulikud või kasulikud?
* Taimeõlide tootmine ja töötlemine
* Erinevad rasvad ja toidud ning nende tervislikkus
* Rasvade kuumakindlus ja säilitamine
* Loomne rasv meie esivanemate toidulaual
* Kookosõli/kookosrasv – kasulik või kahjulik?
* Shea- ehk võiseemnikuõli (sheavõi)
* Palmiõli head ja vead
* Toorsalati valmistamine ja erinevad salatiõlid
* Idandamine ja võrsete kasvatamine 
* Värske salati näiteid
* Salatid toitvamate lisanditega 
* Toorsalatite näiteid

Ajakirja TASUTA PDF-faili leiate SIIT